Benvolguts/des al 3er Congrés Internacional Virtual ‘La gestió del futur. Canvis i propostes per a la societat de la postpandèmia‘,
organitzat pel grup d’investigació SBRlab.
Termini per a la presentació de ponències i comunicacions obert fins al 30 d’octubre
Quan molts països es trobaven camí la recuperació econòmica després de l’impacte de la crisi de 2008-2015, una nova crisi socioeconòmica en potència augura un futur amb grans dificultats per a les economies i societats d’arreu del món. La pandèmia provocada per la SARS-COV-19 ha tingut efectes devastadors per a la capacitat productiva dels països i per a la gestió dels canvis que s’han produït en l’estructura productiva i en l’ocupació; particularment s’han vist afectats els sistemes sanitaris que han suportat contínues proves d’estrès i que han posat en relleu la importància de l’enfortiment dels mateixos davant d’amenaces de caràcter biològic. Ha afectat també pràcticament tots els comportaments socials a l’hora d’intervenir, això és la interacció social, i al seu torn ha impactat sobre la manera de fer política i ha erosionat les relacions internacionals a conseqüència del tancament de les fronteres i de la gestió que ha suposat la carrera per a la recerca d’una vacuna efectiva, de la seva producció i la seva distribució. En el pla de l’ordenament jurídic els països han hagut d’afrontar noves situacions que han requerit ajustos jurídics i de la promulgació de noves normatives que han tingut també implicacions sobre l’economia i la mobilitat. No obstant això, i malgrat la pandèmia, les estructures sistèmiques de les societats han aguantat l’embranzida de les amenaces derivades d’una situació desconeguda per les generacions vives dels països desenvolupats, ja que les crisis sanitàries són freqüents en altres zones del planeta. Aquest fet posa en relleu també una mirada etnocèntrica, en ignorar l’impacte de les amenaces biològiques que suporten àmplies zones del planeta que no compten amb recursos ni adequats ni suficients.   

 
En la 3a edició de la nostra conferència volem abordar d’una manera rigorosa l’impacte que ha tingut la pandèmia en diversos àmbits socials i també volem obrir una finestra per a debatre els canvis necessaris a realitzar i la proposta de solucions per afrontar els reptes que, en forma de problemàtiques socials, ha deixat la crisi sanitària, econòmica, política i de legitimitat institucional. És per això que ens interessen especialment aquelles contribucions que aportin noves idees i estratègies, a partir d’un enfocament multidisciplinari. La 3rd International SBRlab Conference, la gestió del futur: Canvis i propostes per a la societat de la postpandèmia, està organitzada pel grup de recerca Social and Business Research Lab (SBRLab) de la Universitat Rovira i Virgili. La conferència és un punt de trobada internacional i virtual d’investigació. El propòsit d’aquesta conferència és unir investigadors del camp de la gestió pública i privada, de l’economia, de les ciències socials i jurídiques per presentar i discutir noves tendències en els seus respectius camps de coneixement. 

Aquest congrés compta amb la col·laboració del projecte SMaRT ERASMUS+ i dels seus col·laboradors. Aquest projecte es centra en el sector agroalimentari, el sector primari manufacturer en termes de creació d’ocupació i valor afegit. Per tant, també donem la benvinguda a comunicacions que mostrin com el sector agroalimentari ha respost fins ara als reptes que presenta la crisi de la COVID-19. En general, nous models de negoci agroalimentari que impulsin la competència i el creixement internacional, així com que fomentin una economia circular i els avenços tecnològics. Aquestes transformacions requereixen un replantejament al voltant de nous perfils professionals i de les competències que necessiten. Més informació a: https://smarteuproject.eu

Descobreix tots els detalls sobre el congrés

Organitza

Col·laboren

Congressos anteriors

SBRlab organitza cada tres anys un congrés internacional que permet als participants atendre les sessions en línia des dels seus despatxos porquè és 100% virtual. Les persones registrades participen a través d’un espai web dissenyat específicament per al congrés, que permet als assistents participar en sessions plantejant preguntes i comentaris a través de fòrums virtuals. Aquesta forma d’organitzar l’esdeveniment resulta específicament atractiva per la reducció de costos en desplaçament que comporta, donant-se així un ple protagonisme al coneixement científic i acadèmic internacional.

 

2nd SBRlab International Virtual Conference

Finding Solutions to Societal Problems

1st SBRlab International Virtual Conference

Finding Solutions for a Post-Crisis Society

Fes una ullada!

Las conferències són un punt de
trobada internacional, virtual i multidisciplinar d’investigació. 

PARTICIPACIÓ EN CONGRESOS

1
contribucions a congressos
Cuando muchos países ya estaban en la senda de la recuperación económica tras el impacto de la crisis del 2008-2015, una nueva crisis socioeconómica en ciernes augura un porvenir con grandes dificultades para las economías y sociedad de todo el mundo. La pandemia provocada por el SARS-COV-19 ha tenido efectos devastadores para la capacidad productiva de los países y para la gestión de los cambios que ha producido en la estructura productiva y en el empleo; particularmente se han visto afectados los sistemas sanitarios que han soportado continuas pruebas de estrés y que han puesto de relieve la importancia del robustecimiento de los mismos ante amenazas de carácter biológico. Ha afectado también prácticamente todos los comportamientos sociales al intervenir la esencia de las sociedades, esto es la interacción social, y a su vez ha impactado sobre la manera de hacer política y ha tensionado las relaciones internacionales como consecuencia del cierre de fronteras y de la gestión que ha supuesto la carrera por la búsqueda de una vacuna efectiva, de su producción y su distribución. En el plano del ordenamiento jurídico, los países se han tenido que enfrentar a nuevas situaciones que han requeridos ajustes jurídicos y de la promulgación de nuevas normativas que han tenido también implicaciones sobre la economía y la movilidad. Sin embargo y a pesar de la pandemia, las estructuras sistémicas de las sociedades han aguantado el embate de las amenzas derivadas de una situación desconocida por las generaciones vivas de los países desarrollados, ya que las crisis sanitarias son frecuentes en otras zonas del planeta. Este hecho pone de relieve también una mirada etnocéntrica, al ignorar el impacto de las amenazas biológicas que soportan amplias zonas del planeta que no cuentan con recursos adecuados ni suficientes.